ДЕРМАРОЛЕР – најнова нехируршка процедура за подмладување, хиперпигментации, третман на стрии и лузни од акни

Користи систем на стотици микро убоди со одредена длабочина во кожата (0,2-1,5мм) кои стимулираат синтеза на колаген по природен пат .

 

Резултат:

  • Затегање на опуштената кожа
  • Намалување на порите
  • Подобрување на структурата и дебелината на дермисот
  • Измазнување на фините линии и брчките
  • Редуцирање на атрофичните и хипертрофични лузни
  • Избелување на хиперпигментациите
  • Третманот е целосно безбеден, не бара боледување.

За потенцирање на ефектите од дермаролерот во текот на третманот се аплицираат одредени супстанци кои помагаат во решавањето на проблемот што го третираме

-витамин Ц-за хиперпигментации, лузни, стрии

-хијалуронска киселина-за подмладување, третирање на фини линии и брчки

-DMAE препарат за затегнување со брз лифтинг ефект

-аргирелин за мимични брчки