НОВО ВО ДЕРМА МЕДИКА !!!!

Брзо, безболно и ефикасно трајно отстранување на несакани влакна  од сите делови на телото со последна генерација  на диоден  Soprano XL ласер.

Диодниот Soprano XL ласер од најновата генерација користи лизгачка техника со сонда во движење, која има активно ладење и ја штити кожата од можни оштетувања. Може да се применува и во летните периоди и на исончана кожа.  После третманот  доколку  се изложиме на сонце  нема да се случи изгореница, или било каква друга несакана промена.

 

Ординацијата Дерма Медика е единствена во регионот која ги поседува двата водечки ласери со лизгачка техника со сонда во движење; Диодниот   Soprano XL ласер  со бранова должина  од 810 нм  , и  диодниот Iridex Laserscope Lyra i ласер со бранова должина од 1064 нм.

Зракот на диодниот Soprano XL ласер  може да продре до 3,3 мм во кожата , додека зракот од диодниот Iridex Laserscope Lyra i ласер  може да продре и до 7 мм во кожата и е единствен ласер со ФДА сертификат за отстранување на поткожни(враснати) влакна.

 

Исто така ординацијата поседува и трет ласерски апарат со уникатна  Syneron ELOS  технологија кој емитира ласерска и биполарна радио фреквенција . Ласерскиот третман со оваа технологија  е махимално безбедeн, бидејќи во текот на ласерската епилација доколку софтверот регистрира можно прегревање на кожата и нејзино евентуално оштетување автоматски се прекинува емитирњето на енергијата. Само со свој тип на ласерка технологија трајно се отстрануваат послабо пигментирани  влакна од сите регии на телото останатите .