Дерматолошка Козметологија

КОЗМЕТИЧКИ  ТРЕТМАНИ – Третмани за освежување и длабока хидратација.

 

Face of woman with flowerТретмани на лице (Talgo,Ingrid Millet,Dr Temt) антистрес, антиејџинг, релакс (ароматерапија), оксиген, потхранувачки третмани на база на кавијар.За релаксација и освежување на уморна  и дехидрирана кожа, особено  во овој период од годината.

Третманите се спроведуваат и после класичен третман на лицето ,му ја враќаат неопходната хидратација, свежина и виталност.

Целулит и масни наслаги (Vela Smooth II  – ELOS Syneron)

image-302

 

Последните новини во Дерма Медика се употребата на висококвалитетниот дерматолошки ласер Syneron Vela Smooth, кој со  само 4-8 третмани го отстранува целулитот и масните наслаги и истовремено ја затегнува и подмладува кожата. Најдобро решение за неинвазивна липосукција е ласерот Vela Smooth. Пациентот не мора да држи диета, масните наслаги и целулитот се топат брзо, а кога ќе се постигне одреден резултат, пациентот има јасно чуство дека успеал да симне килажа. Со истиот третман се прави линфна дренажа и микроциркулација, во кожата се стимулира лачење на нов колаген и еластин, така да после третманите кожата е затегната, мазна и пациентот добива перфектно обликувано тело. Крвната слика или станува подобра, или останува без промени.

Последните новини во Дерма Медика се употребата на висококвалитетниот дерматолошки ласер Syneron Vela Smooth, кој со  само 4-8 третмани го отстранува целулитот и масните наслаги и истовремено ја затегнува и подмладува кожата. Најдобро решение за неинвазивна липосукција е ласерот Vela Smooth. Пациентот не мора да држи диета, масните наслаги и целулитот се топат брзо, а кога ќе се постигне одреден резултат, пациентот има јасно чуство дека успеал да симне килажа. Со истиот третман се прави линфна дренажа и микроциркулација, во кожата се стимулира лачење на нов колаген и еластин, така да после третманите кожата е затегната, мазна и пациентот добива перфектно обликувано тело. Крвната слика или станува подобра, или останува без промени.